Luzofoci

Luzofoci

Lille: „kétfontos” luzitán légió

2018. szeptember 01. - Latz von W.

rui_e_jose_fonte_lille.jpg

Azonnal feloldom a címbe rejtett szóviccet, mielőtt még bárki azt gondolná, hogy becsmérlem a Lille portugál vendégmunkásait. Szóval: José Fonte (34) és öccse, Rui Fonte (28) a francia élvonalban találtak ismét egymásra, miután a LOSC az átigazolási időszak utolsó napján kölcsönvette utóbbit a Fulhamtől.

A két fivér korábban a Sporting utánpótlásában és a Crystal Palace-nál is együtt játszott, sőt a nemzeti válogatottba is kaptak már mindketten behívót, de ott Rui még nem lépett pályára, ellentétben Európa-bajnok bátyjával.

A Fonte família egyébként igazi focistacsalád, hiszen a két fiú apja, Artur is profi labdarúgó volt, aki a nyolcvanas években majdnem 300 meccset játszott a Penafiel, a Belenenses, valamint a Vitória Setúbal színeiben.

Joséval és Ruival együtt a Lille portugál légiója immár öt főt számlál: Rafael Leão, Xeka és Edgar Ié szintén a „dán dogokat” erősíti. Érdemes lesz miattuk olykor belenézni egy-egy francia bajnoki közvetítésbe, illetve meglesni az összefoglalókat ebben a szezonban

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr818096936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása