Luzofoci

Luzofoci

Európában vadásznának a farkasok

2021. november 02. - Latz von W.

20211101_wolves-everton_jimenez_goal_celebration.jpg

A Wolverhampton legyőzte és megelőzte az Evertont. A Bruno Lage által irányított „portugál armada” feljött a Premier League hetedik helyére, az európai kupaszereplést jelentő helyektől egyetlen pontra.

Bruno Lage jó formában lévő Wolverhamptonja ötmeccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját, miután az angol bajnokság tizedik fordulójában, mindenszentek napján 2:1-re legyőzték az Evertont.

José Sá, Nélson Semedo, Rúben Neves, João Moutinho és Francisco Trincão is ott volt a meccset tulajdonképpen már az első félidőben eldöntő Wolves kezdő tizenegyében. Max Kilman nyitotta a gólok sorát a 28. percben, nem sokkal később pedig a Benfica korábbi játékosa, Raúl Jiménez egy klasszis megmozdulással növelte az előnyt kétgólosra.

A mexikói támadó fontos mérföldkőhöz érkezett: egyrészt ez volt 50. találata Wolves-játékosként, másrészt ez volt a 19. gólja az 1889-ben átadott Molineux Stadionban, ami több, mint amennyit bárki más szerzett a Wolverhampton színeiben. Több mint egy évet kellett várnia erre, legutóbb ugyanis még tavaly októberben a Newcastle ellen talált be a bajnokságban, majd novemberben az Arsenal elleni meccsen súlyos fejsérülést szenvedett. Jiménez a szezon hátralevő részét kihagyta, sőt még pályafutása folytatása is kérdésessé vált. Szerencsére visszatért, és mint láttuk, még mindig csodálatos dolgokra képes.

20211101_wolves-everton_jimenez_scores.jpg

A második félidőben az Everton – amely nélkülözni kényszerült a sérüléséből felépülő André Gomest – becsülettel futott az eredmény után, de csak szépíteni tudott, Alex Iwobi révén, a 66. percben. Érdekes adat, hogy a liverpooliak még sosem tudtak úgy fordítani a Premier League történetében, hogy a félidőben legalább kétgólos hátrányban voltak.

Lage „farkasai” közé beállt még két luzitán légiós a hajrára: Trincão helyére Daniel Podence jött az utolsó tíz percre, Fábio Silvának pedig időhúzó taktikai csereként a legvégső pillanatok jutottak.

Ezzel a győzelemmel a Wolverhampton helyet cserélt az Evertonnal a tabellán és a gyenge szezonkezdet ellenére már karnyújtásnyira van az európai kupaindulástól, az ötödik helyezett Manchester Unitedtől egyetlen ponttal lemaradva. Az Everton éppen ellenkező utat járt be, az ígéretes idénynyitás után lejtmenetbe kapcsolt; Rafa Benítez együttese jelenleg a tizedik pozícióban tanyázik.

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr6516743000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása