Luzofoci

Luzofoci

Görög tragédia, második felvonás

2021. február 26. - Latz von W.

tragedia_grega_capitulo_2.jpg

Görögországban kezdődött és ott is fejeződött be. A Benfica európai kupaszezonja Szalonikiben vette kezdetét, a PAOK otthonában, ahol a portugál rekordbajnok csúfos módon megbukott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, majd szintén görög földön, Pireuszban ért szomorú véget az Európa Liga 2020/21-es idénye számukra.

Az Arsenal és a Benfica első görögországi összecsapásán 1:1-es döntetlent játszottak egymással a felek Athénban, a visszavágót pedig Pireuszban rendezték meg – ezúttal a londoniak voltak „hazai” pályán. A vezetést is ők szerezték meg a 21. percben Pierre-Emerick Aubameyang révén, de a Benfica még az első félidőben egyenlített: nem sokkal a szünet előtt Diogo Gonçalves csavart egy remek szabadrúgásgólt Bernd Leno kapujába. A második félidő derekán egy Helton Leite kapuskirúgásából induló gyors kontratámadás eredményeképpen Rafa Silva találatával a lisszaboniak fordítottak, így fél órával a vége előtt már 2:1-re vezettek.

Mivel az összesítésben meglévő 3:2-es előnyükön túl az idegenben lőtt gólok száma is a „sasok” számára volt kedvező, Jorge Jesus legényei ekkor fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezhették magukat.

Azonban az „ágyúsok” nem adták fel: Kieran Tierney találatával hamar kiegyenlítettek, majd tovább nyomtak a győzelem és a továbbjutás kicsikarása érdekében. Végül Aubameyang lett a hős: a gaboni támadó a 87. percben megnyerte a mérkőzést a londoniaknak, kiharcolva ezzel a továbblépést a legjobb tizenhat közé.

Szaloniki és Pireusz között eltelt öt hónap és tíz nap. Mindazonáltal, amennyiben azok a szeptemberi napok a PAOK elleni sokkoló kiesés ellenére is még reményteljesnek voltak mondhatóak, ezek a mostani napok már sokkal kevésbé, ugyanis ennek a görög tragédiának a második felvonása után a Benfica számára nem maradt más ebben a szezonban, csak a Portugál Kupa – no meg a bajnokság, aminek a végén oda kéne érnie valahogy legalább a dobogó legalsó fokára…

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr1316458856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása