Luzofoci

Luzofoci

Sascsípéssel felérő ágyúlövés

2021. február 19. - Latz von W.

bicada_anulada_por_tiro_de_canhao_1.jpg

A Benfica vérszegény döntetlent játszott Rómában az Arsenallal, így az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásról a jövő heti, Athénban sorra kerülő visszavágó fog dönteni. Alább a Nemzeti Sport összefoglalóját olvashatjátok.

A Rómában megrendezett Benfica–Arsenal El-meccs előtt okkal várhattunk közönségszórakoztató, kimondottan jó mérkőzést. Igaz ugyan, hogy a bajnokságban sem a lisszaboni, sem a londoni csapat nem brillírozik, de az Európa-ligában eddig mindkét együttes veretlen volt, sőt az Arsenal egyedüliként az összes csoportmeccsét megnyerte ebben az idényben. Ráadásul a Leverkusen után az Arsenal és a Benfica szerezte a legtöbb gólt a jelenlegi kiírásban, 20-at, illetve 18-at.

Ezek után az első félidő nagy csalódást jelentett, a két csapatnak összesen egy-egy kaput eltaláló lövése volt. Az Arsenal birtokolta többet a labdát, és több lövési kísérlete is volt, de igazán nagy helyzetet csak egyet tudtak kialakítani a londoniak: a jobb oldalon nagyon aktív Héctor Bellerín középre passzolt labdáját Pierre-Emerick Aubameyang hat méterről nem tudta gólra váltani, a kaput sem találta el.

A második félidő elején is kihagyott egy hatalmas ziccert az Arsenal Bukayo Saka révén, majd pedig Emil Smith Rowe felesleges kezezéssel megajándékozta a Benficát egy 11-essel, amelyet Pizzi gólra is váltott. 1–0

Viszont tulajdonképpen a következő támadásból egyenlíteni is tudott az Arsenal Saka révén – a harmadik ziccerüket már nem hagyták ki az angolok. 1–1

Ezután már nem sok említést érdemlő esemény történt, a döntetlennek az Arsenal örülhet jobban, a papíron hazai, de Athénban sorra kerülő, jövő heti visszavágó előtt.

Szöveg: P. K. (Nemzeti Sport Online)
Kép forrása: Maisfutebol – AP Photo / Andrew Medichini

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr7016432382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása