Luzofoci

Luzofoci

Ha esik, ha fúj…

2023. január 10. - Latz von W.

futebolistas-de-10-anos-vao-a-jogo-sob-temporal-e-aviso-laranja.jpg

Ítéletidő zúdult Portugáliára: vasárnap este az ország nyolc megyéjére adtak ki narancssárga figyelmeztetést az erős szél és a heves esőzés miatt, további három megyében sárga jelzés van érvényben.

Ennélfogva érdekes és meglehetősen szerencsésnek mondható, hogy a három felnőtt profi divízió (Liga Portugal bwin, Liga Portugal 2 SABSEG, Liga 3) egyik hétvégi meccsét sem kellett elhalasztani.

Az viszont már kisebb közfelháborodásra adott okot, hogy néhány súlyosan érintett körzet alsóbb osztályaiban arra kényszerítették a gyerekeket, hogy a borzasztó körülmények között is lejátsszák meccseiket, különben csapataikat megbüntetik. A Maisfutebol beszámolója szerint például az AF Porto égisze alatt a napokban 312-ből 270 mérkőzést megrendeztek U7-es és U13-as korosztályok között. Mondhatjuk úgy is, csak 42 esetben volt észnél a játékvezető…

Mindezt a szövetségnél képesek voltak úgy kommentálni az Instagramon, hogy figyelemre méltó, a gyerekek ilyenkor is azt teszik, amit a legjobban szeretnek! Nézőpont kérdése.

Bár végső soron a játékvezető dönt – ezt hangsúlyozták a szövetségnél is –, véleményem szerint értelmesebb lett volna egységesen elhalasztani a fiatalok meccseit. Kinek hiányzik ilyenkor egy tüdőgyulladás?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr3618023126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása