Luzofoci

Luzofoci

Apito inicial

2015. július 17. - Latz von W.

artur_soares_dias.jpg

A címben szereplő két szó portugálul van, magyar jelentése: kezdő sípszó. Ebből már következtethetsz arra, hogy miről fog szólni ez a blog, de azért a következőkben röviden felvázolom a történetet. Ja, egyébként üdvözöllek a Luzofoci jövőbeni – remélhetőleg népes – olvasótáborában!

Szóval mi ez?

Luzofoci névre keresztelt projektemet az elmúlt év novemberében indítottam útjára a Facebookon, ám a kezdeti lelkesedés után hamar alábbhagyott a lendületem, mígnem az új évre teljesen leálltam az oldal szerkesztésével. Nos, most újra nekiveselkedek és ezúttal blogformátumban is szeretném folytatni, ami lehetőséget teremt a komolyabb hangvételű, igényesebb posztok megírására, illetve arra, hogy több emberhez jussanak el az írásaim.

A lényegre visszatérve, mint azt a blog neve is mutatja, fő célom a sokszor méltatlanul alábecsült portugál labdarúgó-bajnokság megismertetése a nagyközönséggel, illetve annak népszerűsítése. A portugál futball ugyanis sokkal több, mint a Benfica, a Porto és a Sporting alkotta „nagy hármas” vetélkedése! Emellett alkalomadtán (jobbára válogatott mérkőzések idején) elkalandozok a Portugáliához egyebek mellett a labdarúgás terén is ezer szállal kötődő korábbi gyarmatok, vagyis Brazília és a többi luzofón ország irányába is.

Ki(k) a szerző(k)?

E sorok írója, Latz egyszemélyben, akit leginkább a Boavista magyar blogjának szerkesztőjeként ismerhettek. Korábban a népsportos Primeira Liga e tudo, a későbbi Puretugal blog, valamint számos egyéb, nem portugál focival foglalkozó szurkolói oldal üzemeltetésében is segédkeztem, továbbá pályakezdő újságíróként egy időben a Sport365.hu stábját is boldogítottam irományaimmal.

Bízom benne, hogy idővel néhány sporttárs csatlakozik majd hozzám, addig viszont megpróbálom egyedül tartani a frontot. Itt jegyezném meg, hogy aki kedvet érez magában a rendszeres íráshoz, az ne habozzon, dobjon egy e-mailt a luzofoci@euromail.hu címre! Vendégposztokat is szívesen várok.

Egyéb tudnivaló?

Nincs. Fogjunk is akkor hozzá az érdemi blogoláshoz... Força Portugal!

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr667633316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása