Luzofoci

Luzofoci

OM: „Ahhoz, hogy szar legyél a BL-ben, be kell jutni. Nekünk sikerült…”

2020. november 04. - Latz von W.

avb_fcp-vs-om.PNG

A csoportmérkőzések féltávjához érkezve pontok és rúgott gólok nélkül áll az André Villas-Boas irányította Olympique Marseille a Bajnokok Ligájában, ráadásul a francia csapat vereségszériájával negatív rekordot állított be. Az OM portugál mestere nem fogta vissza magát a Porto elleni legutóbbi zakót (0–3) követően.

André Villas-Boas visszatérése a Bajnokok Ligájába egy nem mindennapi utazás volt. Azóta, hogy 2013-ban kirúgták a Tottenhamtől, szerencsét próbált Oroszországban, majd Kínában, végül Franciaországban kötött ki. Mindeközben megjárta a Dakar-ralit is… A Marseille edzőjeként sikerült helyreállítania saját és klubja némileg megtépázott hírnevét, hiszen az első számú európai kupasorozatban legutóbb a 2013/2014-es idényben szerepelt kikötővárosiakat idén visszavezette a legjobbak közé.

Sajnos a szép történet ezzel véget is ért. Villas-Boas és a Marseille számára nem sült el jól a francia bajnoki rajt, de a BL-ben még annál is gyászosabb a kép. Az 1993-as győztes klub az első fordulóban egy 91. percben kapott góllal kikapott az Olympiakosz Pireusz vendégeként, majd hazai pályán 3–0-ás vereséget szenvedett az előző kiírásban negyeddöntős Manchester Citytől. Kedden pedig az FC Porto intézte el a francia együttest három góllal – úgy, hogy Dimitri Payet 1–0-s állásnál kihagyott egy tizenegyest.

„Magunkat verjük meg, rengeteg az egyéni hiba – idézi André Villas-Boast az RMC. – Így volt az Olympiakosz és a City ellen, s ma sem történt másképp. Bízom benne, ha tapasztaltabbak leszünk, ez a helyzet megváltozik. A Porto sokkal intenzívebb volt, mint mi. Drágán megfizettünk ezért.”

Az OM három forduló után pont és szerzett gól nélkül a negyedik helyen áll a C-csoportban. Ráadásul immár sorozatban tizenkettedik meccsét veszítette el az elitsorozatban, ami negatív rekord az Opta statisztikája szerint.

„Nem stresszelünk a továbbjutás miatt, inkább jó benyomást szeretnénk kelteni. Meg akarjuk mutatni, hogy ennél jobbak vagyunk. Ez a negatív széria sajnálatos, csak mi változtathatunk rajta. Ahhoz, hogy szarul teljesíts a Bajnokok Ligájában, be kell jutni a Bajnokok Ligájába. Nekünk sikerült, és szarul teljesítünk” – reagált a 43 éves portugál szakember.

A Marseille a következő fordulóban, november 25-én hazai pályán fogadja a Portót.

A bejegyzés trackback címe:

https://luzofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr2816275758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása