2018. aug 30.

Portóban tényleg nagy kanállal habzsolják a futballt

írta: Latz von W.
Portóban tényleg nagy kanállal habzsolják a futballt

40183435_301035317349005_1879403338550738944_n.jpg

„Fő az időzítés!” – gondolhatta olvasónk, Kiss Csaba, miután kiderült, történelmi mérkőzésnek volt szemtanúja Portóban, a Sárkány Stadionjában. Igaz, a képet némileg árnyalja, hogy nem a hazai közönség, sokkal inkább a vendégek számára volt jeles nap augusztus huszonötödike.

Amint arról beszámoltam, múlt szombaton történelmet írt a Vitória SC: először aratott győzelmet a Sárkány Stadionjában! A guimarãesiek utoljára 1996-ban diadalmaskodtak az FC Porto otthonában, de még a régi Estádio das Antasban.

...

Tovább Szólj hozzá

Portugália Porto Guimarães FC Porto olvasónk küldte portugál labdarúgás helyszíni beszámoló Estádio do Dragão Vitória SC

2017. okt 23.

Büszke magyar kiscsapat a szambakirályok földjén

írta: Latz von W.
Büszke magyar kiscsapat a szambakirályok földjén

19764701_1968124393419462_9104364110899838976_n_1.jpg

SERVA – Sociedade Esportiva e Recreativa de Vila Anastácio. Írhatnám úgy is, hogy Vila Anastácio Sport és Szabadidő Egyesülete. Ez ugyanis Brazília magyar sportklubjának a neve.

A São Paulo északnyugati részén elterülő Vila Anastácio városrészben a második világháborút követően, majd később az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után is rengeteg magyar menekült lelt új otthonra.

...

Tovább Szólj hozzá

magyarok Brazília SERVA

2017. ápr 27.

Címvédésre készülnek a világbajnok portugál strandfocisták

írta: Latz von W.
Címvédésre készülnek a világbajnok portugál strandfocisták

nassau_stadium_bahamas.jpg

Öt kontinentális selejtezősorozaton való helytállást és hosszú hónapokon keresztül tartó felkészülést követően tizenhat ország válogatottja utazhatott el a Bahama-szigetek fővárosába, Nassauba, hogy megpróbálja elhódítani a 2017-es FIFA strandlabdarúgó-világbajnokság becses trófeáját. Köztük a címvédő Portugália is.

A sportág szerelmesei keresve sem találhattak volna jobb házigazdát a Bahamáknál, amely nemcsak tiszta, fehér homokos tengerpartjaira és lenyűgöző türkiz vizeire lehet büszke, hanem vendégszerető lakosságára is, amely ráadásul rajong a strandfociért.

...

Tovább Szólj hozzá

világbajnokság strandfoci Irán Brazília Portugália Bahama-szigetek Bahamák 2017

2017. jan 03.

A 7-es – Sinkovics Gábor jegyzete

írta: Latz von W.
A 7-es – Sinkovics Gábor jegyzete

cristiano-ronaldo-7.jpg

A 10-es Puskás Öcsi, a 9-es Albert Flóri, a 8-as Varga Zoli, míg a 7-es...
Nos, a 7-es Cristiano Ronaldo.
Ez az ő száma – a 21. század meg az övé.

A 7-es immár misztikus szám, a tehetség, a siker, a győzelem, a karrier, a népszerűség, a tökéletesség szimbóluma. Túlzónak tűnő jelzők, de nem, nem azok, sokkal inkább afféle helyzetjelentés egy olyan férfiról, aki megvalósította valamennyiünk álmát.
S álmodni jó.

...

Tovább Szólj hozzá

vélemény 7 Cristiano Ronaldo

2016. júl 14.

Európa trónján, megérdemelten!

írta: Latz von W.
Európa trónján, megérdemelten!

portugal_e_campe_o_da_europa.jpg

Portugal é campeão da Europa! Portugal ist Europameister! Portugal are European champions! Portugália Európa-bajnok! Bármilyen számomra ismert nyelven olvasok a történtekről, még mindig szürreális hatása van. Pedig ha valaki, hát én kezdettől fogva hittem a portugálok végső sikerében, és ha van egy nemzet, amely nagyon megérdemelte már ezt a trófeát, akkor az bizony a portugál. Most, hogy talán már a győzedelmes csapatot a lisszaboni utcákon ünneplő tömeg is kezd ébredezni harmadnapos bódulatából, ideje nekem is reflektálnom a látottakra.

Mindenekelőtt a párizsi hősök névsora: Rui Patrício, Anthony Lopes és Eduardo kapusok, Bruno Alves, Pepe, José Fonte, Raphaël Guerreiro, Ricardo Carvalho, Eliseu és Cédric Soares védők, João ...

Tovább Szólj hozzá

Európa-bajnokság Portugália Pepe Cristiano Ronaldo Nani Fernando Santos portugál labdarúgás Euro 2016 Éder Európa-bajnokok

2016. júl 06.

Portugália védelmében

írta: Latz von W.
Portugália védelmében

cr-euro2016.jpg

Bár a Luzofoci-projektet egy ideje parkolópályára állítottam, az Európa-bajnokság kapcsán annyi gondolat gyülemlett fel bennem, hogy azokat már képtelen voltam magamban tartani, billentyűzetet kellett ragadnom. A szomorú ebben az, hogy sajnos nem a portugál válogatott fantasztikus játéka hozta ki ezt belőlem, hanem a torna kezdete, de különösen a magyar–portugál meccs óta elharapódzott, csúcsra járatott negatív hangulatkeltés Portugáliával szemben.

Természetesen minden gyűlölködő elsődleges célpontja Cristiano Ronaldo. Tagadhatatlan, megosztó személyisége miatt nehéz róla objektíven véleményt formálni. Tulajdonképpen csak szélsőséges álláspontokkal találkozhatunk vele kapcsolatban: egyesek imádják, mások pedig utálják. ...

Tovább Szólj hozzá

gyűlölet Európa-bajnokság Portugália Cristiano Ronaldo Euro 2016

2015. júl 17.

Apito inicial

írta: Latz von W.
Apito inicial

artur_soares_dias.jpg

A címben szereplő két szó portugálul van, magyar jelentése:  kezdő sípszó . Ebből már következtethetsz arra, hogy miről fog szólni ez a blog, de azért a következőkben röviden felvázolom a történetet. Ja, egyébként üdvözöllek a Luzofoci jövőbeni – remélhetőleg népes – olvasótáborában!

...

Tovább Szólj hozzá

bemutatkozás portugál labdarúgás Luzofoci