2017. jan 03.

A 7-es – Sinkovics Gábor jegyzete

írta: Latz von W.
A 7-es – Sinkovics Gábor jegyzete

cristiano-ronaldo-7.jpg

A 10-es Puskás Öcsi, a 9-es Albert Flóri, a 8-as Varga Zoli, míg a 7-es...
Nos, a 7-es Cristiano Ronaldo.
Ez az ő száma – a 21. század meg az övé.

A 7-es immár misztikus szám, a tehetség, a siker, a győzelem, a karrier, a népszerűség, a tökéletesség szimbóluma. Túlzónak tűnő jelzők, de nem, nem azok, sokkal inkább afféle helyzetjelentés egy olyan férfiról, aki megvalósította valamennyiünk álmát.
S álmodni jó.

Sőt maga a gyönyör, ha az ember Cristiano Ronaldo helyébe képzeli magát, ahogy megcsinálja a biciklicselt a Barcelona elleni el Clásicón, vagy a riadt Bayern-védők között a BL-ben, ahogy tökéletes eleganciával újabb és még újabb díjakat vesz át meghatottan, ahogy jótékonykodik, ahogy több százmillió követőjének próbál megfelelni, ahogy a reklámban megmutatja mind a 118 kockát a hasán a hölgyrajongók nagy örömére. Andy Warhol legendás mondása („tizenöt perc hírnév mindenkinek jár”) naponta juthat eszünkbe. Újabb és még újabb „hősök” bukkannak elő: a Hudson folyón landoló pilóta, a hős tűzoltó, aki a nagyit és Oszkárt, a palotapincsit menekítette ki az égő házból, de Cristiano Ronaldo mindenkivel tartja a lépést – mindenkinél fontosabb, sikeresebb és népszerűbb.

Most éppen Európa legjobb férfi sportolójává választották.

A szavazásra mi, magyarok is odafigyelhettünk, hiszen a hölgyeknél Hosszú Katinka végzett az élen. Az úszás, az atlétika vagy a tenisz úgymond „mérhető” sportág, ott látjuk, pontosan látjuk, ki a legjobb. A labdarúgás a csapatok játéka és a zseniális művészeké, márpedig Cristiano Ronaldo Michelangelo lett ebben a sportágban. S ha valaki ellenszenvvel fordul felé, mondván, töri a Lamborghinit, falnak viszi a Ferrarit, lecseréli az álomszép orosz modell Irina Sejket, Malibun nyaral, New Yorkban koktélozik, elfelejti, hogy a világ egyik legsikeresebb sportolójáról van szó.

Most érzékelhetjük csak igazán, hogy Puskás Ferenc mekkora sztár volt. Hiszen Öcsi idejében még nem volt internet, csevegő alkalmazás, közösségi oldal, nem láttuk a meccseket a nap 24 órájában a televízióban, ám az ő neve is bejárta a világot.

Gerd Mülleré volt a 13-as, Johan Cruyffé a 14-es, míg a 7-es...

Nos, azt senki sem örökölheti Cristiano Ronaldótól – a 7-es együtt jár a halhatatlansággal.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

Szólj hozzá

vélemény 7 Cristiano Ronaldo